отпечатай

Най-често задавани въпроси

Кои са най-важните места, които трябва да знаете?

Какъв е статутът на студента и курсиста в НБУ?
Кога може да получите консултация от директора на програмата, за която кандидатствате?
Директорите на програми консултират кандидат-студенти през цялото време на кандидатстудентската кампания, особено интензивни са консултациите в периода на записване. Повече информация може да получите от Факултет за базово образование – тел. 8110 105, и от Бакалавърски факултет – тел. 8110 164.
 

Кога са кандидатстудентските борси?
Кандидатстудентските борси са през месеците март и арпил. Нов български университет участва на кандидатстудентските борси в НДК, в Музея “Земята и хората”, както и на борсите в Пловдив и Варна.
 
Кога се издава Кандидатстудентският справочник на НБУ и откъде да си го купите?
Кандидатстудентският справочник излиза от печат в началото на февруари. Може да бъде закупен от книжарниците на НБУ - във фоайето на 1 етаж (корпус 1 и корпус 2), както и във всички по-големи книжарници в страната.

 
По колко студенти за едно място кандидатстват в НБУ?
Статистиките на университета показват, че за едно място в НБУ кандидатстват от 4 до 6 студенти.
 
Кога е най-добре да се явите на ТОП?
Добре е да се явите на ТОП, още преди да сте завършили училище, защото това ви дава възможност да придобиете представа за изпита, да се запознаете с условията му и да преминете през изпитното психическо напрежение. При следващо явяване няма да ви останат непознати неща, от които да се боите, и със сигурност резултатът ви би бил по-висок.
 
За какъв период важат резултатите от ТОП?
Резултатите от ТОП важат две кандидатстудентски кампании.

Къде може да проверите резултатите си от ТОП?
Резултатите от ТОП се публикуват  в уебсайта - Резултати от ТОП и класиране.
 
Може ли да се явите на ТОП, ако още не сте си взел дипломата?
На ТОП може да се явите, преди да сте получили диломата си. По-късно, когато я получите, данните ви ще бъдат попълнени в заявлението за кандидатстване.
 
Може ли да видите резултатите си от ТОП?
Резултатите могат да бъдат проверени в Центъра за качество и оценяване на НБУ. За повече информация: тел.: 02 8110 287, 02 8110 288, 02 8110 180, 02 8110 182, 02 8110 253.