отпечатай

Университетски корпуси

  Корпус 1

В Корпус 1 са разположени голяма част от учебните зали и лаборатории, в които се провежда обучението на студентите, в него се намират офисите на Председателя на Настоятелството, Ректора, зам.–ректорите, както и офисите на факултетите – Факултета за базово образование, Бакалавърския факултет и Магистърския факултет. В този корпус е Издателството на университета, Студентският информационен център, отделите за прием на студенти и за записване на студенти. В Корпус 1 са и част от офисите на департаментите – изследователските общности на НБУ. В корпуса има просторен кафе-клуб. Непосредствено до корпус 1 са Аулата и библиотеката на университета.
   Корпус 2

Корпус 2 разполага с учебни зали и лаборатории, офиси на департаменти и програми, административни офиси. Корпусът разполага с модерни аудитории – които често стават място за провеждане на мащабни събития. Едно от най-важните места в корпуса е Медицинският център, който има стоматологичен и лекарски кабинет. В корпус 2 са разположени Компютърната зала за преподаватели, Центърът за обучителни ресурси,  както и сектор от отдел “Международна дейност”, който осигурява студентската мобилност по програма Еразъм за студентите от НБУ. В корпуса има и кафе-клуб. През октомври 2006 година Корпус 2 изненада студентите с обновен интериор по идея на Николай Пачев – магистър в  програма “Моден дизайн” на НБУ, носител на престижни международни модни награди. 


  Университетски театър
 
През февруари 2010 година  официално бе открита Университетската театрална база, която приюти странстващата практика на Театър на голия охлюв  и  е най-новият театър на София. Залата е полифункционална, с възможности за представяне на театрални спектакли, кинопрожекции, концерти, лекции, дебати и т.н. Капацитетът й е 120 места, разположени амфитеатрално. Осветителната, аудио- и мултимедийната система имат възможност да се преконфигурират - в зависимост от разположението на публика и от игралното пространство. Аудиосистемата е снабдена с Dolby surround, което позволява прожектирането на филми с качествен звук. В залата е изградена високотехнологична климатична инсталация,  прокаран е жичен и безжичен интернет.
Университетският театър разширява възможността за правене на театър -  за младите, за иновативните, за всички, които харесват и правят добър театър. Амбициозният екип предвижда на новата театрална сцена да се създаде и Детски университет - постоянни и сезонни школи за деца в областта на сценичните изпълнителски изкуства на територията на НБУ.