отпечатай

ГАЛЕРИЯ УНИАРТГалерия УниАрт е университетско изложбено пространство, единствено по рода си за България, което отвори врати на 19 май 2012 г., в Деня на музеите в София. Постоянната експозиция обхваща произведения от чуждестранни и български автори, като по-голямата част от експонатите са дарение от семейството на Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара и член на университетското настоятелство.

Галерия УниАрт представя значима и ценна колекция Европейска живопис 16-19 век (предимно холандски и фламандски майстори). Могат също да се видят колекция Съвременна българска пластика и колекция от картини на Иван Кирков (1932-2010).
Галерията е построена през 2011-2012 г. по проект на доц. Зарко Узунов и впечатлява с иновативната си архитектура.

Тук се провеждат лекции и семинари, уъркшопи и дипломни защити, премиери на книги и камерни концерти. Студентите имат възможност да се докоснат до образци на световното и родното изкуство и това е от изключителна полза при тяхното обучение.
Галерия УниАрт активно участва в образователни програми с деца и ученици и всяка събота организира „Детски Университет НБУ“.
  www.uniart.bg