отпечатай

Текущи проектистраници:
1 | 2 | 3 | | 5 | 6 | 777-ма Годишна конференция на Society for American Archaeology.
Преподавателите от деп. „Археология“ ще вземат участие в годишната среща на Обществото на американските археолози в Мемфис, САЩ (18-22.04.2012 г.)


Психоаналитичният подход в услуга на разбирането и развитието на организациите и общностите. Целта на проекта е да представи пред академичната общност на НБУ постиженията на психоаналитичното мислене, приложени към областта на консултирането и управлението на организации и общности.


Пътуващ семинар в Централна Гърция и Пелопонес ще се осъществи в рамките на курса ОООК 051 Старогръцка култура. Студентите ще имат практически занимания, свързани с ежедневни семинари, водени от проф. Петър Димитров.


Physically Sensed inThoreu’s Cape Cod. Проектът е свързан с участието на проф. Албена Бакрачева, д.ф.н. в международната конференция “Здравето на нацията” на EAAS (The European Association for American Studies) в Университет Еге, Измир, Турция.


Участие в Международен аниме панаир в Токио, Япония.
Преподавателят в НБУ Пенчо Кунчев е одобрен за участие в Международен аниме панаир в Токио, Япония.Десетдневно обучение в университета “Томаш Батя”, Злин, Чехия. Проектът представлява творчески стаж по стъкло към Университета “Томаш Батя” в гр. Злин, който се провежда под ръководството на изявени специалисти в областта на художественото стъкло в Чехия.


Участие на Университетски спортен клуб в Балканиада – Боровец – 2012. Представители на Университетския спортен клуб на Нов български университет ще вземат участие във второто издание на Студентската зимна балканиада.


Археологични разкопки в Египет. Целта на проекта е провеждането на археологични разкопки на територията на Република Египет. Българска археологическа мисия не е работила не само в Египет, но въобще извън страната за последните 40 години.Разширяване на възможностите на учебна платформа - NI ELVIS II+ с модули за сигнална обработка и влакнесто-оптични комуникации. Проектът цели дооборудване на закупената през 2011 г. учебна платформа NI ELVIS II+ за лабораторията към деп. „Телекомуникации“.


"Любовен еликсир" на Доницети. Целта на проекта е музикално-сценична реализация на един от прочутите шедьоври на италианския композитор Гаетано Доницети (1797-1848) - операта „Любовен еликсир“ на сцената на Държавната опера в гр. Русе.Посещение на студенти
на международно изложение MAISON & OBJET – MEUBLE PARIS 2012. Крайната цел на проекта е департамент “Дизайн и Архитектура” да изложи свои проекти на MAISON & OBJET – MEUBLE PARIS през следващата година.


НБУ на Мартенски музикални дни 2012 с „Коронацията на Попея“
. Преподаватели в НБУ със студенти на НБУ от деп. „Музика“, алумни студенти на НБУ и записали се за курсове в Центъра за продължаващо обучение ще участват в престижния международен фестивал „Мартенски музикални дни 2012“ в гр. Русе.


Членство на НБУ
в European Foundation for Commercial Communications Education за 2012г. Основана от Европейската асоциация на комуникационните агенции с подкрепата на академични партньори от Европа.

informatika
Майсторски клас на проф. Дюлгеров. В рамките на лекционен курс CASM 641 е
поканен гост - преподавател:  известният оператор Стефан Иванов, живеещ в Монреал, Канада.
Пътуващ семинар
„Who’s next (Хуз некст)“ и „Прет-а-порте“, Париж 19-24 януари 2012 г.
 От 20.01.2012 г. в Париж се провеждат двете най-меродавни търговски изложения за модата на есен/зима 2012/13 г.

informatika
Консолидация на дясното политическо пространство – пет години след присъединяването на България към Европейския съюз.
Проектът е част от цялостната програма на департамент „Политически науки“.
още


страници:
1 | 2 | 3 | | 5 | 6 | 7
За повече информация: Росена Томова тел. 8110 283/ в. 1283;
 rjtomova@nbu.bg