отпечатай

Култура и спорт


НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ ЧЕСТВА ГОДИНАТА НА

РАЙНА КАБАИВАНСКА


За повече информация:

www.rainakabaivanska.net

НБУ предоставя широки възможности за реализация на художествени и културни проекти, подпомагащи развитието и популяризирането на изкуствата.

Университетската театрална зала -  най-новият театър на София, разширява  възможността за правене на театър -  за младите, за иновативните, за всички, които харесват и правят добър театър.

Учебният музей на територията на НБУ си поставя за цел да осигури практическото обучение на студенти от различни хуманитарни и социални програми в НБУ, като се  предвижда всеки семестър в залата да се открива нова временна изложба, подбрана и осъществена от самите студенти.

Киноклубът на НБУ всеки четвъртък предлага  прожекции на добри филми, отличени от филмовата критика и любими на публиката.

Отличителен знак за НБУ са организираните от университета майсторски класове – на великата оперна прима Райна Кабаиванска, на известния джазмен Милчо Левиев, на завладяващата Вики Алмазиду, на виртуозния пианист Людмил Ангелов.

На 19 май 2012 г., Нов български университет откри уникална по рода си университетска галерия, представяща множество значими творби на чуждестранни и български автори.


В НБУ е приоритет и популяризирането на спорта и спортните активности. Спортът в НБУ започва като инициатива на Студентската организация – след проведена анкета, чрез която се проучва студентското мнение за предпочитаните спортове, стартират първите курсове по спортни дисциплини. Годината е 2012. Днес университетът предлага на своите студенти богат избор от спортни курсове – от футбол и аеробика до шахмат и йога.