отпечатай

On-line регистрация за ТОП и Програми

Упътване за Online регистрация за ТОП и Програми

ON-LINE РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ТОП И ПРОГРАМИ

1. Кандидат-студентите, които имат "К" номер се логват чрез "К" номера и ЕГН.Новите кандидат-студенти
следва да си направят регистрация като кликнат на Нова регистрация. Отваря се прозорец за попълване на личните данни, като полетата със звездичка са задължителни.


 
Кандидат-студенти с увреждания - ако е избрано това поле следва сканираният документ от ТЕЛК да се изпрати на e-mail на служител от отдел “Кандидат-студенти”: parabadzhiyski@nbu.bg, dacheva@nbu.bg и оригиналът да се представи по време на изпита.

2. След потвърждаване на регистрация/вход се зареждат датите за ТОП(мястото, в които ще се провежда изпита), както и програмите за участие в класиране.  След като изберете дата и място за явяване на тест и програми за кандидатстване ще видите таксата за всеки изпит и общата сума преди потвърждаване на заявката.

Забележка: В случай, че вече сте записали и платили програма със специализиран изпит, но желаете да я отпишете, трябва да се обърнете към Отдел „Кандидат-студенти“ – офис 212 в НБУ или в локалните центрове в Пловдив, Варна или Видин.

3. Платежно бордеро
След потвърждаване на заявката ще получите номер на заявката си и опция за печат на вносна бележка(платежно бордеро).  Имате възможност за плащане на подадените online заявки по банков път (клоновете на Пощенска банка в цялата страна), в каса - 209, корпус 1 и на ПОС терминал в отдел „Кандидат-студенти“ – офис 212, корпус 1 в НБУ.

4. Справка за явяване на ТОП и подадени програми за участие в класиране
След заплащане на съответната заявка получавате разпределение (час и зала) за явяване на изпит и кандидат-студентски номер.5. Резултати
В този раздел имате възможност да виждате резултатите си от явяванията на ТОП от предходната и от настоящата година, както и  от специализирани изпити, ако са държани такива.
Можете да виждате въведените от отдел “Студенти” оценки от матури, зрелостни изпити, среден успех и оценките по език и в случай на неточност да сигнализирте на тел. 81 10 212, 81 10 180 или 81 10 265.

6. Класиране
Имате възможност да  виждате актуалното класиране и програмите, за които сте кандидатствал с техните минимални и максимални балове, както и сроковете за записване.

ON-LINE РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ТОП И ПРОГРАМИ