отпечатай

Мода


КОЛЕДНО МОДНО РЕВЮ „МИНУС 13° С”
СТУДЕНТИ ОТ ІІІ и ІV КУРС, БАКАЛАВЪРСКА ПРОГРАМА „МОДА”
20.12.2011г., НДК

На 20 декември, дни преди Коледа и Нова година, в зала 8 на НДК един моден спектакъл по прекрасен начин демонстрира духа и въображението на младостта и впечатли многобройните гости с разнообразието от творчески идеи и перфектното им осъществяване.  Колекциите, създадени от студентите с вдъхновение, с творческо въображение и стил демонстрираха големите възможности при комбинирането на различни материали, многообразието от силуети и форми, нестандартния подход при проектирането на облекло.
Модното шоу стана възможно и благодарение на основния спонсор „REVLON” - марката, която е професионлна кетуолк козметика и от дълги години е обвързана с европейските и американски седмици на модата, с големите имена на световната мода. Известни марки като Оскар де ла рента, Par & Bon,Антонио Берарди, както и на „Mercedes Benz Fashion Week” реализират грима си с помощта на тази забележителна козметика. С помощта на Фани Албайрак, асистент бранд мениджър от „REVLON” беше осъществен гримът на манекените.


Get the Flash Player to see this player.


“FASHION IN MOTION”
СТУДЕНТСКИ МОДЕН СПЕКТАКЪЛ
2.06.2011г., НБУ – ТЕАТРАЛНА ЗАЛА

„Fashion in motion” e проект, нарисувана опорна точка и кръстопът на идеите, мислите, вдъхновенията и мненията на 18 млади модни дизайнери, които представиха колекциите си, използвайки стилистичните похвати на визуалните изкуства -  танц, театър, пърформанс.  Това беше събитие, провокиращо  и вдигащо на оръжие външните белези на хипермодерната епоха, в която вече живеем -  уморените сетива, късите истории без вечни и задължителни добродетели и истини, подозрителността към традиционните ценности. Този спектакъл се погрижи да успокои и обогати всички сетива с един непонятен артистичен замах, лишен от хладното спокойствие и метален отблясък на типичното модно ревю. Всеки един дизайнер успя да разработи общата тема със своя подтема, която представи по специфичен и уникален начин, под формата на колекция.
Името на проекта е инспирирано от динамичното и флуидно естество на модата. Доста често модата прилича на фина, добре сресана дама, която обича да тропа с тънкото си токче по паважа на нашите навици и да изисква от нас съпричастност.. С аристократична небрежност тя ражда утрешната тенденция неволно край някоя спирка на метрото, ловко плете и спуска паякови мрежи, по които я изпраща за виреене в градските деца. Често използва финото съвършенство на Париж, пресметнатия лукс на Милано и овладяната лудост на Лондон, за да се преобразява до неузнаваемост два пъти в годината като проблемна жена от испанското кино. Модата е като градски призрак със силен грим, като чаршафен демон – бърза, неуловима, флуидна, движеща се, пресметлива, понякога дори стряскаща.
. Ние вярваме, че понякога една малка група от хора може да се окаже мегафон на нов артистичен начин на изразяване и светоусещане, който като ветропоказател безпогрешно сочи духа на времето.
Пълен видеозапис на представлението и запис на отделните колекции могат да се видят на следните интернет страници:

Официален сайт:


http://www.fashioninmotion.bg/ - съдържа видеозапис на събитието от начало до край.

Друго онлайн видео:

http://www.streamer.bg/en/262/filmpage.go - видео запис на сайта на „Streamer BG“ долу в обслужващата лента има опция за избор на дизайнер и колекция като препраща директно към нея.

http://vimeo.com/24540096 -  Title sequence - “Fashion in motion” Автор : Огнян Костовски – студент по режисура в НБУ.

You Tube

Мария Дандарова  „Natural emotions”

Станислава Димитрова  „Colors in motion”

Виктория Енчева „Shades of dance”

Аргир Коватлиев  „Sizzle”

Зорница Дичева  „Mica”

Весела Антова  „Hundertfarben”

Вероника Налбатска ”Walking_faces”

Антония Кондова  ”Dragonfly_Disco_Dream”

Веселина Минчева  „Kaliakra”

Пламена Цветкова  „Stages_of_wind”

Юлияна Янъкова  „Nomadic way”

Валя Стоянова   „Flying_peacocks”

Атанас Парцаков ”MONO NO AWARE”

Мариан Стоянов  „The_muse_of_Nero”

Цветелина Митрева  ”Back_and_forward”

Албена Деспотова   „Endspiel”

Сара Хирш  ”Corona_Arboris”

Весела Мигарова  „Cracks”


МОДНО РЕВЮ „(Р)ЕВОЛЮЦИИ“ НА ДИПЛОМАНТИ ОТ БП “ПЛАСТИЧНИ ИЗКУСТВА И АРХИТЕКТУРА“ МОДУЛ „МОДА“ ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
06.01.2011 г., „ФЛОРИМОНТ ЕКСПО“

Един впечатляващ моден спектакъл – дипломно ревю на студенти от департамент „Дизайн и архитектура”, беше представен в столичната зала „Флоримонт Експо” на 6.01.2011 г. Под общата тема "(Р)ЕВОЛЮЦИИ" дипломантите от БП „Пластични изкуства и архитектура“, модул „Мода“ демонстрираха своите творчески разработки - колекции от шест модела, проектирани и изработени от самите тях.

Back Stage

Get the Flash Player to see this player.(Р)ЕВОЛЮЦИИ


Get the Flash Player to see this player.УЧАСТИЕ НА СТУДЕНТИ ОТ НБУ В МЕЖДУНАРОДЕН МОДЕН ФОРУМ
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ „ЗЛАТНА ИГЛА”
23-24.04.2010Г., ГР. РУСЕ

Студенти от ІІІ и ІV курс, бакалавърска програма „Дизайн и архитектура”, модул„Мода” участваха в голям международен форум в гр. Русе, организиран от фирма „Ричмарт  иновейшън” - конкурс за млади дизайнери „Златна игла”. В конкурса участваха още студенти от НХА, гр. София, от варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, от Немска академия за мода, от Румънската художествена академия. Групата студенти от НБУ се представи на изключително високо ниво  и независимо от това, че не взе голямата награда, спечели симпатиите на публиката. Моделите на младите дизайнери показаха въображение и зрялост, познаване на материала и формата, усет при работата с него. Няколко наградивзеха младите стилисти от НБУ. Вяра Малинова с колекция „Body Touch”, получи специалната награда - статуетка от Риъл Естейт Сървисис, България „Млад дизайнер 2010”. Наградата Ричмарт Иновейшън Спринг 2010 получи Стефания Стефанова с колекция „Сиво сияние”, наградата връчи г-н Анатоли Тодоров, представител за България на немската фирма „PFAFF”.
Атанас Парцаков показа три модела, проектирани и изработени с изключително
въображение и стил и стана фаворит на публиката.
Участието в такъв голям моден форум беше своеобразен празник за студентите, те с голямо въодушевление работиха и участваха в него, успяха да се сравнят с други млади творци, да покажат своето творчество пред широка аудитория. Всичко това се случи с помощта и подкрепата на БФ, НБУ.

Татяна Георгиева


http://vimeo.com/13203101

http://vimeo.com/13202891

http://vimeo.com/12091369

http://vimeo.com/12091135

http://vimeo.com/12091430

http://vimeo.com/12091654

http://vimeo.com/12178042

http://vimeo.com/12178154

http://vimeo.com/12178611

http://vimeo.com/12178756

http://vimeo.com/12179265

http://vimeo.com/12179484

http://vimeo.com/12181052

http://vimeo.com/12181922

http://vimeo.com/12183515

http://vimeo.com/12184145

http://vimeo.com/12185345

http://vimeo.com/12185470Модно ревю "Парижки дневнци - Закуска на тревата"

Поредното модно ревю на студентите от НБУ се проведе на 16.06.2010 г. в двора на университета.


Get the Flash Player to see this player.

Голямо Коледно модно ревю
16.12.2009 г., Национален дворец на културата

Модното ревю "Зимен калейдоскоп" и „Дрехи и доспехи” е в рамките на честването "15 години от създаване на модул "Мода" и "Интериорен и пространствен дизайн"
С участието на студенти от III и IV курс - модул „Мода", с преподаватели Теодора Момекова, Яна Дворецка, Татяна Георгиева и Незабравка Недялкова.

Get the Flash Player to see this player.