отпечатайOn-line консултиране

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Въпрос:Здравейте , искам да попитам с колко невзети изпита мога да запиша следващ семестър и има ли срок, в който трябва да се вземат? Отсъствах от страната и ми се насъбраха доста изпити , които доколкото зная мога да си взема с протоколи и уговорки с преподавател,това вярно ли е? Благодаря.
Отговор:Няма подобно условие. Можете да се записвате за предстоящите семестри. Вие не можете да се дипломирате при положение, че не сте си взели всички изпити след семестриални изпити.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте, все още не съм се дипломирала, а трябваше да го направя през 2010-та година. Имам и един невзет изпит. Исках да попитам как стоят нещата в тази ситуация? Благодаря предварително!
Отговор:Стъпката е да се явите и придобиете липсващите кредити и да се дипломирате. Консултирайте за евентуални промени в изискванията към департаментите или програмните консултанти.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте! Ще има ли промени в електронния каталог за тази година. В момента на сайта е наличен този за 2014/2015 г. Това, което пише в него по програми не съответства на обявените специализирани изпити
Отговор:Промени в каталог 2014/2015г. няма да има. Промените може би ще настъпят от предстоящата академична 2015/2016г.Моля следете внимателно информацията за коя академична година се отнася.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте, има ли някаква връзка с ФБО за да се консултирам относно невзети изпити от Общообразователни Курсове, които не намирам вече в програмата? Поздрави!
Отговор:Колегите от ФБО отговорят на определени телефони, посочени в телефонния указател на сайта на НБУ - 02/8110 105, 02/8110 155, 02/8110 135.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте! Аз съм студент втори курс, магистърска програма "Право", редовно обучение. Поради служебни ангажименти ми се налага често да отсъствам от страната за периоди от по 20-25 дни, поради което нямах възможност да се явя на изпитната сесия за есенния семестър. Очертава се, през следващите 4 до 6 месеца да пътувам още по често, като това би означавало, че ефективно ще пропусна академичната година. Въпросът ми е: при какви условия, в случай че не заплатя семестриална такса и не запиша курсове за настоящият пролетен семестър, бих ли имал възможността на есен да се запиша отново в 3ти семестър и да продължа обучението си?
Отговор:Да, няма проблем да прекъснете. Съгласно Наредбата за студентите имате право да прекъснете обучението си след първия семестър за неопределен период от време.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте, Колко кредита трябва да имам, за мога да се явя за защита на дипломна работа и другият ми въпрос е ако имам завършени курсове със сертификат могат ли да се акредитират в университета? Ако да, каква е процедурата? Благодаря!
Отговор:За да знаете колко кредита са Ви необходими за дипломирането е хубаво да се обърнете към Вашият програмен консултант, който следи випуска и условията за дипломиране.Относно завършен курс, имате право да си поръчате сертификат в Студентски център и той ще бъде изготвен за два до три дни.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте,имам 3невзети кредита за трети семестър.Това означава ли ,че не съм завършила/
Отговор:Това означава, че имате да взимате още кредити от 3 семестър. До завършването имате още 5 семестър. За бакалавър по учебен план имате 8 семестъра.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте. Имам изпит "Индивидуална работа с докторанта". Доцентът ми очаква да извадя протокол за изпита и да му го оставя за попълване в департамента. Въпросът ми е: откъде мога да получа формуляра за попълване. Благодаря, Константина
Отговор:Протоколи могат да се създават и разпечатват от е-студент. За докторантите отговаря Елеонора Александрова - директор отдел "Студенти".
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте . Бихте ли ми казали кога мога да защитя бакалавърската си теза най - рано. Като сега ще започна вторият семестър на 4ти курс. Уча биология. Казаха ми чак декември а това е доста далеч. Знам че някои защитават лятото . Благодаря
Отговор:На този въпрос могат да Ви отговорят колегите от департамента. Организирането на защити, дати и други подобни се организират вътрешно от департаментен съвет.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте, забравих да запиша стаж 8-ми семестър и защита на писмен материал 6-ти семестър до кога мога да ги запиша и проблем ли е това
Отговор:За пролетният семестър имате още време - до първите две седмици от началота на семестъра до 27.02.2015г..
Консултант:Нина Симеонова


Вашето име:
Въпрос: