отпечатайOn-line консултиране

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Въпрос:Здравейте, Студент съм 4-та година, мога ли да Ви попитам към кого да се обърна за разяснения за записването на дипломантски семестър? Благодаря Ви.
Отговор:Здравейте, Дипломантски семестър се записва веднага след последният 8 семестър и не се заплаща такса за него. За повече информация можете да се обърнете на следните телефони: 02/8110213, 8110212, 8110253, 8110180 - отдел "Студенти" и Студентски информационен център. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, Студентка съм в магистърска програма и бих искала да се явя за повишаване на оценките си. За целта имам протоколи за повишаване от Отдел Студенти, но в Moodle курсовете с нанесени оценки са неактивни, моля за съдействие, тъй като по две от дисциплините, изпитите са тест в Moodle. Благодаря предварително!
Отговор:Здравейте, Изпитите за повишаване на оценка се правят на място в НБУ. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, интересуват ме академичните стипендии за новоприети студенти. По департаменти ли се раздават и, ако да, има ли определен брой стипендии за департамент? Тоест, възможно ли е новоприети студенти в даден департамент да получат сумарно повече академични стипендии от новоприети студенти в друг/и департамент/и. Благодаря предварително.
Отговор:Здравейте, За стипендиите на НБУ можете да се обръщате към Татяна Иванова, тел. 02/ 8110213. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, бихте ли ми казали дали за прехвърляне от друг университет е необходимо да са взети всички изпити?
Отговор:Здравейте, Не е необходимо всички изпити да са взети. В академичната справка, която е необходима за прехвърлянето, влизат само успешно взетите изпити. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, бихте ли ми казали как се пуска оплакване за човек от администрацията на университета? Благодаря предварително.
Отговор:Здравейте, Можете да се обърнете към Елеонора Александрова, като нейните координати за връзка са: корпус 1, офис 211, тел./факс 8110 571/в. 1271, ealexandrova@nbu.bg. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте! Аз съм студентка първа година в Софийския университет, но бих искала да се прехвърля в НБУ. Искам да попитам какви документи са необходими за прехвърляне и кога трябва да се подадат
Отговор:Здравейте, Необходимите документи за прехвърляне са академична справка от СУ, диплома за средно образование и лична карта. Можете да подадете документите веднага щом е наличен комплекта от документи. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте! Ориентирал съм се към програмата Бизнес администрация. При условие, че съм завършил бакалавър българска филология (към СУ), мога ли да запиша магистратура по БА (дори с цената на приравнителни модули)?
Отговор:Здравейте, Когато бакалавърската степен е различна от магистърската степен, се обучавате с един семестър допълнително, който е надграждащ или подготвителен. Би било добре да направите консултация и с програмен директор на МП "Бизнес администрация". Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте как мога да получа справка със изпити,които имам да взимам,до кога имам права на студент?Бях ваша студентка в Албена випуск 2006,ако можете да ми дадете имейл на отдел студенти там,благодаря.Хубав ден !
Отговор:Здравейте, Имате достъпна обща справка в e-student, където потребителското ви име е факултетния ви номер, а паролата вашето ЕГН (ако не сте я променили). В тази обща справка можете да видите всички ваши взети и невзети изпити. Статутът на редовен студент е при записан и платен настоящ семестър. Адресът на локален център Варна е ул. "Мусала" No.8, (срещу хотел "Лондон / Мусала"), 052/ 63 14 27. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, бих искал да попитам след като се прехвърля в друга специалност след първата година - почвам отначало първа или ми се приемат кредитите и продължавам втора? Ако може да обясните подробно. Мерси предварително
Отговор:Здравейте, За прехвърляне в друга специалност е необходимо да имате успех минимум 4.50, една академична година в настоящата специалност и всички изпити да са взети успешно. Дали ще започнете от първа година или продължавате от втора зависи от това каква специалност искате да се прехвърлите. Например магистърска специалност "Право" след прехвърляне се започва от първа година. Всички общообразователни изпити се акредитират към новата специалност, както може да бъде и с други курсове, които са близки до обучението в новата програма. Ако програмата е коренно различна при продължаване от втора година е възможно да бъдат записвани допълнителни курсове за въвеждане в новата програма. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте,искам да попитам тъй като съм в чужбина от година,съответно би трябвало да се водя прекъснат студент а бях 3-та година право.Как мога да получа академична справка може ли да ми бъде изпратена по емайл,факс или поща,или някой може ли да я получи вместо мен,за да ми я прати?И също така мога ли да продължа образованието си в друга държава след като в момента съм прекъснала?Благодаря предварително!
Отговор:Здравейте, Академичната справка се заявява в отдел "Студенти" и се изготвя в рамките на осем работни дни. Може да я заяви и вземе ваш близък човек, като е необходимо да му дадете факултетен номер, както и да посочи къде трябва да послужи документа. Относно това дали можете да продължите в друга държава обучението си е добре да попитате в университета, в който желаете да се обучавате. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова


Вашето име:
Въпрос: