отпечатайOn-line консултиране

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Въпрос:Здравейте, Каква е цената на таксата за регистрация за общообразователни изпити за умения (компютри и език, които не са взети в съответния семестър) и възможно ли е, ако съм записал чужд език - Френски (но не съм се явил на изпитите), да го сменя и да се запиша на изпит по Английски ? Благодаря!
Отговор:Здравейте, Ако имате слаба оценка на един от тези общообразователни курсове, таксата за явяване на изпит е 20 лв. Можете да се явите на английски език, но ще трябва да заплатите 20 лв. за изпита. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, интересува ме кога най-рано мога да си взема дипломата и каква е процедурата, тъй като ще ми трябва спешно и не мога да чакам 4 месеца. Благодаря!
Отговор:Здравейте, Срокът за издаване на диплома не може да бъде съкратен, тъй като се чакат специални стикери, които се предоставят от министерството на различни периоди. На първо време можете да си извадите академична справка, която да замести дипломата ви. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте,искам да попитам кога започва кандидатстването за магистърска програма ?
Отговор:Здравейте, Сроковете за кандидатстване е от 02.06.2014 г. до 28.09.2014 г. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте. Показал съм сертификат по английски език(C1 ниво) - дали са ми всички кредити по езика. Сега съм записал Немски език, но не съм взел изпита. Мога ли да подам документи за евростипедния тъй като имам всички кредити от сертификата :)
Отговор:Здравейте, Невзетият изпит по немски език, не е пречка за подаване на документи за стипендия, тъй като той е допълнително избран и не е по програмна схема. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, Можете ли да ми кажете кой е програмния директор на модул Финанси и как мога да се свържа с него? Благодаря предварително.
Отговор:Здравейте, Можете да се обърнете към всеки един от програмните директори на департамент "Икономика" - http://nbu.bg/index.php?l=422. На линка можете да се ориентирате за телефони и приемно време. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:НБУ заплаща ли здравните осигуровки на своите студенти - редовно обучение, както държавите Вузове ? Какъв е редът за това ?
Отговор:Здравейте, Здравните осигуровки се плащат от държавата, като за целта НБУ дава информация за студентите в редовна форма на обучение със статут на студент. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте! Интересува ме,след като още в първи курс съм си взела ниво на език B2 (по френски), а от Академична година 2013/14 съм записана на гръцки - А1 и А2 и съм си взела А1 през първия семестър, но сега не зная дали ще успея да се явя на изпит за А2 . Проблем ли е ,ако не мина А2 , и ще ме възпрепятства ли този курс,ако искам да кандидатствам на есен за Евростипендия/ или при записване на Майнър - Актьорско майсторство? Тоест аз кредитите за задължително ниво по език съм си ги взела, но идеята ми е ,че все пак съм записала и тази година език, и ако не се явя на изпит (тъй като нямам нужните оценки за освобождаване) - ще остане ли като невзет изпит,или не е проблем,че е А2 ?
Отговор:Здравейте, Ако имате покрито ниво В2 на език, сте покрили изискванията за език и всеки друг записан език не се взима в предвид за стипендии или друг вид кандидатстване. Този друг език е допълнително избран от вас и не е по програмна схема. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, студентка съм в СУ и в момента завършвам втори курс, бих ли могла да се прехвърля в НБУ-същата специалност и взетите вече изпити да ми се признаят, и ако да, тогава започвам трети курс или по-преден в зависимост от взетите ми изпити и дали се препокриват с тези в НБУ?
Отговор:Здравейте, Имате възможност да се прехвърлите в НБУ с академична справка от СУ, дипломата ви за средно образование и лична карта, които се прикрепят към заявление до ректора на НБУ. Годината на продължение и акредитацията зависят от програмен директор на програмата, в която искате да се прехвърлите. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Гражданин съм на Р. Сърб. със български происход съм(удостоверението от държавна агенция за българите в чужбина), запишал магистър в България, тука съм завршил икономически факултет. На вашият универзитет колку струва година за вакви студенти, правате ли курсове по българси език и кои се условия за кандидаството? Благодаря на одговор.
Отговор:Здравейте, Моля, обърнете към Международен отдел на НБУ, за да ви направят подробна консултация. Телефоните за връзка са: 02/8110222, 8110482 и 8110260. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:къде могат да бъдат видяни датите за изпитната сесия от ненастоящя година.
Отговор:Здравейте, Можете да ги видите на сайта на университета - http://nbu.bg/PUBLIC/IMAGES/File/calendar2012_13/calendar2014.jpg. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова


Вашето име:
Въпрос: