отпечатайOn-line консултиране

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Въпрос:Здравейте, на страницата с информация за класирване е посочена една и съща крайна дата за подаване на документи със специализиран изпит през сесиите Юли и Август - 7 юли 2014 г. Да разбирам ли, че и двете сесии имат една и съща крайна дата или има допусната грешка? Ако е една и съща датата, тези които имат топ на 13 Юли и същевременно кандидатстват в програма със специализиран изпит какво правят в случая?
Отговор:Здравейте, Няма допусната грешка. Датата е еднаква, тъй като специализираните изпити и за двете класирания ще се проведат през месец юли. Класирането за м. юли ще се обяви на 20.07.2014 г. и ще могат да бъдат използвани резултатите от ТОП тест и специализиран изпит. За повече информация можете да се обърнете на телефони: 02/ 8110212, 8110265 и 8110180. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте ,мога ли да си взема индивидуален протокол от е-студент, а не от Отдел студенти, защото си разпечатах от е-студент и преподавателят ми каза, че индивидуалният протокол не изглеждал по начина, по който изглежда по принцип и ме прати да си го взема от Отдел студенти? Натиснах създай и после го принтирах , не мисля че съм сбъркал някъде
Отговор:Здравейте, Ако имате възможност покажете протокола в отдел студенти, за да ви кажат дали има проблеми с него. Хубав ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте , искам да кандидатствам в НБУ , но имам няколко въпроса .. До кога e срока за подаване на документи ? Има ли специалности за които не се изискват изпити , а се взема оценката от матурата ? И какви са те ?
Отговор:Здравейте, Срокът за подаване на документи за специалности със специализиран изпит е 06.07.2014 г., а за такива без специализиран изпит е 16.07.2014 г. В НБУ се кандидатства с ТОП тест, който е задължителен за всички програми. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте,може ли да се запише магистърка степен със статут "семестриално завършил", но без взет държавен изпит?
Отговор:Здравейте, Имате възможност да се запишете със статут курсист, като в рамките на първия семестър трябва да защитите бакалавърската си степен. Хубав ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здрaвейте ,бихте ли ми кaзaли колко е минимaлният бaл зa специaлносттa Културен туризъм? Блaгодaря предвaрително
Отговор:Здравейте, Минималният бал зависи от резултатите на кандидат студентите, които участват в съответното класиране. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, колко невзети изпита мога да имам?
Отговор:Здравейте, Няма лимит на невзетите изпити, за да продължите обучението си, но не е препоръчително да забавяте взимането им. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, първа година студент съм и искам да прекратя специалността която учих досега и да запиша Графичен Дизайн. Докога е срока за специализирания изпит, и как мога да прекратя специалността която уча в момента? ТОП-ът който съм държал миналата година зачита ли се? Общообразователните предмети и спортовете ще се зачитат ли след като запиша друга специалност?
Отговор:Здравейте, За да се прехвърлите в друга специалност е необходимо да сте взели успешно всички изпити и да имате успех минимум 4.00. Прехвърлянето става с подаване на заявление в отдел "Студенти" до декана на Факултет за базово образование. Другият ви вариант е да подадете документи за ново класиране, като ТОП теста от миналата година може да бъде използван. И в двата случая е необходимо да се явите на специализиран изпит, който се изисква от БП "Графичен дизайн" - последна дата за записване на изпита до 06.07.2014 г. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте! В момента съм студент редовно обучение във ВТУ "Св. Св Кирил и Методий" гр. Велико Търново 8 семестър специалност " Немска филология" . Въпросите ми към Вас са следните: мога ли да се прехвърля във вашия университет без полагане на приемен изпит? Има ли задочно обучение по специалност "Германистика"? Възможно ли е да започна обучение по друга специалност (задочно обучение) без полагане на приемен изпит?
Отговор:Здравейте, Имате възможност да се преместите в НБУ без да участвате в класиране и без да полагате кандидат-студентски изпит. Програма "Германистика" предлага само редовно обучение, но можете да видите на линка програмите, които се предлагат в дистанционно обучение (http://www.nbu.bg/index.php?l=1787). Прехвърлянето става с академична справка, диплома за средно образование, лична карта и заявление до ректора на НБУ. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Добър ден!Обучавам се в специалност "Право" и съм последен пети курс. Имам да взимам доста изпити и искам да попитам каква е процедурата по записване на дипломантски семестър?Благодаря предварително!
Отговор:Здравейте, Дипломантски семестър се записва в отдел "Студенти" веднага след вашия десети семестър и не се заплаща. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, искам да попитам колко кредита са неодходими за да завърша, уча Антропология-2002г.Както и възможно ли е да завърша, ако съм събрал необходимия брой кредити, но имам невзети изпити
Отговор:Здравейте, Моля, обърнете се към програмен директор, за да каже колко кредита са необходими за вашия програмен випуск и какви курсове е необходимо да бъдат взети за дипломиране. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова


Вашето име:
Въпрос: