отпечатайOn-line консултиране

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Въпрос:Искам да запишем със съпругата ми бакалавърска степен дистанционно обучение,живеем в Германия,до медрц ще си дойдем за седмица. Има ли вариант да запишем сега и как? Или трябва да чакаме догодина? Учихме в Колеж по Туризъм-Благоевград но прекъснахме обучението си преди няколко години,има ли вариант да си прехвърлим кредитите и да продължим дистанционно във вашият университет? поздрави: Георги Хаджийски georgi86@mail.bg
Отговор:Здравейте, Имате възможност да подадете документи за кандидатстване за класирането през месец юли и август. Сроковете можете да видите на линка - http://www.nbu.bg/index.php?l=3803. Относно успешно взетите изпити в Колеж по туризъм, можете да предоставите академична справка, от която да бъде преценено кои курсове е възможно да се акредитират. Ако имате възможност можете да се свържете с нас на телефон 02/8110180, Студентски информационен център, за да ви дадем повече информация. Хубав ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, на писмен изпит на сесията изкарах 4.75, сега гледам че в справката е вписана тази оценка, не трябва ли да се закръгляват финалните оценки от изпитите?
Отговор:Здравейте, Според наредбата за учебния процес (http://www.nbu.bg/PUBLIC/IMAGES/File/normativni%20documenti%202011/II.T.2/2._NUP_29.01.2014.pdf) т. 2, чл. 16 оценяването се извършва по шестобалната система с точност до 50 стотни. Ако имате възражения към оценката, можете да се обърнете към преподавателя. Хубав ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:учих от 2008 до 2011 6 семестъра имам 123 кредита в специалност език и литература която сега я няма може ли да продължа нещо друго и какво се признава
Отговор:Здравейте, Програмата функционира под името "Българистика" и можете да се свържете с програмен директор, за да ви консултират за възстановяване на студентските ви права. На линка можете да видите координати на програмата - http://ecatalog.nbu.bg/default.asp?V_Year=2014&PageShow=programpresent&P_Menu=generalinfo&Fac_ID=3&M_PHD=&P_ID=2527&TabIndex=1&P_Name=Българистика (Български език, култура и литература) - бакалавърска програма Хубав ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте,искам да ви попитам, след като имам нанесени крайни оценки , защо не са се появили още в справката и съответно да имам невзети кредити ? Хубав ден!
Отговор:Здравейте, Оценките ще станат видими в общата ви справка, когато протоколът бъде върнат от преподавателя в съответния факултет и бъде закрит. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, бях в чужбина докато траеше сегашната сесия, освен това това имам още няколко невзети изпити от минали години. Сега ще съм трети курс, дори днес си го платих, но искам да попитам нали мога да продължа трети курс спокойно , като междувременно си взимам изпитите от миналите сесии с индивидуални протоколи? Невзетите изпити не пречат на записването на следващ семестър доколкото знам. Благодаря предварително и хубав ден
Отговор:Здравейте, Няма да имате проблем да продължите обучението си. Невзетите изпити не пречат и могат да бъдат взети с индивидуални протоколи. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Zdraveite, izvinqvam se za latinicata parvo. Vaprosat mi e: kato si zaplashtam semestrialnata taksa sas zakasnenie po bankov pat, na platejnoto obshtata suma - taksa + uvelichenie za zakasnenie li trqbva da napisha ili na otdelni platejni narejdaniq. Predvaritelno blagodarq!
Отговор:Здравейте, Можете да заплатите таксата си с едно платежно бордеро, като посочите, че включва процентно увеличение и вашия факултетен номер. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, записан съм като студент в специалност "Телвкомуникации", но поради проблеми с бившия ми работодател не посещавах аудиторните занятия. Сега предварително съм договорил посещенията в университета, но желая да сменя специалността с "Мрежови технологии на английски език". Как следва да постъпя в тази ситуация - смяна на специалност (може ли при нито един взет изпит от първите два семестъра?), отписване и кандидатстване наново, просто полагане на ТОП отново без отписване или някакъв друг вариант? Благодаря ви
Отговор:Здравейте, Условието за смяна на специалност е да сте взели всички изпити успешно. Имате възможност да кандидатствате наново за новата специалност, като използвате ТОП теста от предходната година, но ще трябва да се явите на специализиран изпит по език. Можете да си подадете документите за специализирания изпит до 06.07.2014 г. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, Студент съм бизнес администарция учебна 2009/2010 година. Бих искал да попитъм ако нямам 3 кр. мога ли да си подам документи за дипломна работа-бакалаварска теза. Като до датата за защита съм успял да взема и последните 3 кр. които ми липсват
Отговор:Здравейте, За да бъдете допуснат до защита е необходимо да сте взел всичките си изпити. За повече информация можете да се обърнете към програмния ви директор. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте, бих искала да знам, защо като вляза да запиша за семестър в регистриране в student.nbu.bg не ми излизат предмети по специалността?
Отговор:Здравейте, Моля, обърнете се към системните ни администратори - 8110300, 8110337 и 8110357. Хубав ден!
Консултант:Силвия Борисова

Въпрос:Здравейте! Възможно ли е да учавствам в класиране без да съм се явявала все още на ТОП? Бих желала да участвам в класирането за месец Юли, но видях, че датите не съотвестват с дата, на която ще ходя на ТОП (13 юли). Трябва да подам документи до 7-ми юли, а изпитът е чак на 13-ти. За класиране през Август ли е единственият ми вариант?
Отговор:Здравейте, Можете да участвате в класирането през месец юли, тъй като то ще бъде обявено на 20.07.2014 г. и ще може да се вземе вашият резултат от 13.07.2014 г. Документите за програми, изискващи специализиран изпит се подават до 06.07.2014 г., а за програми без специализиран изпит до 16.07.2014 г. Успешен ден!
Консултант:Силвия Борисова


Вашето име:
Въпрос: