отпечатайOn-line консултиране

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Въпрос:Здравейте! В момента уча магистратура Банков мениджмънт в НБУ. Искам да попитам има ли вариант да се преместя в специалност Логопедия. Благодаря предварително!
Отговор:Да, можете съгласно наребдата за студентите на НБУ имате право: Чл. 30 (2) За студентите от магистърските програми (с изключение на програми “Право” и „Архитектура“) смяната на програма или форма на обучение е възможна след първия семестър. (3) Смяна на програма или форма на обучение извън сроковете посочени в ал. (1) и ал. (2) е възможна след решение на Ректора."
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте! Учих в НБУ преди около 10 години. Възможно ли е сега да изкарам академична справка?
Отговор:Да, няма проблем. За целта направете заявка в Студентски център и ние ще изготвим Вашата академична справка от 5 до 10 работни дни.Лек ден!
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте, колко кредита са ми нужни за да мога да защитавам дипломна теза?
Отговор:В електроният каталог от сайта на НБУ можете да проследите според випуска на записване колко кредита Ви се изисква да дипломиране. За повечето бакалавърски програми са 240 кр.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравеите, имам общ брой кредити 240 и един невзет изпит. Трябва ли и него да взема или може направо да продължавам към дипломна работа? Благодаря предварително!
Отговор:Програмният консултант на програмата, в която се обучавате трябва да направи проверка и да прецени дали е необходимо или не.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте, къде в сайта мога да намеря mail на преподавател ?
Отговор:Имейлите на на програмните консултанти ги има в страницата на департаментите.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте! Трябва да запиша втори семестър Магистратура и да платя таксата до 8.02. Какви са възможностите за разсрочено плащане и има ли такива? Благодаря предварително.
Отговор:Таксите в НБУ са цялостни и няма как да се заплатят на части. Семестриалната такса разделена на части може да бъде усвоена със съответното процетно увеличение към момента за окончателното й заплащане и ако попада в период на процетното увеличение, то се заплаща към пълния размер.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Добър ден!Искам да ви попитам,кога са сроковете за записвания за ТОП тестовете за кандидат-студентските изпити? Видях в сайта таблицата с дати, но не разбрах,да ли може повече от един път да се явя на такъв тест,т.е. ако на първия не се представя задоволително ,мога ли и на следващата дата да се явя пак? И още един въпрос, за програма Туризъм ДО видях такса 1300лв предполагам ,че става въпрос за семестър ,а не за цяла година? И ако да, на куп ли се плаща или на семестър? Благодаря предварително!
Отговор:Имате възможност да се явявате на всички публикувани дати, взима се само ТОП-а с най-високия резултат от всички.
Консултант:Нина Симеонова

Въпрос:Здравейте! Завърших колеж,който има договорени отношения с НБУ. Имам успех 5.57 от колежа и резултат от ТОП от този месец - 67т. Наясно съм с условията за записване,но ме интересува дали студентските книжки се закупуват от книжарницата на университета или се връчват след успешно регистриране ,като студент?
Отговор:Здравейте, Студентските книжки се закупуват от вас и от 01.10.2014 г. можете да я заверите. Успешен ден!
Консултант:С. Борисова

Въпрос:Здравейте! Имам препокриване на много от лекциите и упражненията в програмата, въпреки че преди това доста стриктно ги подреждахме. Въпросът ми е с кого и до какъв срок трябва да говоря, за да поправим тази грешка, тъй като ще е добре това да се изчисти преди началото на семестъра? Благодаря!
Отговор:Здравейте, Можете да коригирате вашите курсове в e-student до 14.10.2014 г. Хубав ден!
Консултант:С. Борисова

Въпрос:Здравейте, през пролетен семестър 2006/2007 защитих магистърска теза по програма "Управление и развитие на човешките ресурси" ДО. До този момент не съм предприемала стъпки по издаване на диплома.Освен оповестените в сайта документи като заявление, бележка от библиотеката и 2 снимки, необходимо ли е нещо друго? Предвид факта, че не съм от София,бих ли могла да подам гореизброените по e-mail или поща? Благодаря предварително!
Отговор:Здравейте, Освен посочените документи е необходима и диплома от предходно образование ако не е изучавано в НБУ. Можете да изпратите документите по поща или да изпратите ваш близък да ги подаде вместо вас. Успешен ден!
Консултант:С. Борисова


Вашето име:
Въпрос: