отпечатай

Университетски театърНБУ има многогодишна театрална практика, разпознавана  като Театър на голия охлюв.
Всеки сезон Театър на голия охлюв се появяваше на сцената на един или друг столичен театър, търсейки своето място и публика. 
През февруари 2010 година  официално бе открита Университетската театрална база, която приюти странстващата практика на Театър на голия охлюв  и  е най-новият театър на София. Залата е полифункционална, с възможности за представяне на театрални спектакли, кинопрожекции, концерти, лекции, дебати и т.н.

Капацитетът й е 120 места, разположени амфитеатрално. Осветителната, аудио- и мултимедийната система имат възможност да се преконфигурират - в зависимост от разположението на публика и от игралното пространство. Аудиосистемата е снабдена с Dolby surround, което позволява прожектирането на филми с качествен звук. В залата е изградена високотехнологична климатична инсталация,  прокаран е жичен и безжичен интернет.

Екипът на Университетския театър се надява, че ще се постави началото на  други и още партньорства за НБУ и ще се разшири възможността за правене на театър -  за младите, за иновативните, за всички, които харесват и правят добър театър.

РЕЗЕРВАЦИЯ И ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ ЗА ПРЕДСТАВЛЕНИЯ НА УТ
Контакти:

НБУ, корпус 2, офис 06, тел.: 8110 566, вътр.: 2006

e-mail:  slug_th@nbu.bg