отпечатай

Връзки

www.bogdanbogdanov.net    Официалният уебсайт на проф. Богдан Богданов

Тук може да прочетете online книгите “От Омир до Еврипид”, “Омировият епос”, “История на старогръцката култура”, “Орфей и древната митология на Балканите”, “Старогръцката литература”, “Отвореното общество като проблем на личността”, “Мит и литература”, “Едно разбиране за култура”, "Литературата на елинизма", както и над 100 статии и интервюта. Да получите информация за книжарниците, от които може да поръчате книгите “Промяната в живота и текста”, “Европа – разбирана и правена”, “Отделно и заедно”, “Университетът – особен свят на свобода”. Да участвате със свои текстове и да прочетете интересни новини. 
 www.rainakabaivanska.net   Официалният уебсайт на Райна Кабаиванска 
 
Тук може да се запишете за Майсторския клас на Райна Кабаиванска, който се провежда всеки септември в НБУ, както и да разберете какви стипендии за обучение по оперно пеене присъжда фонд “Райна Кабаиванска”. Може да научите повече за дискографията и кариерата й, да прочетете как оперната критика приема нейните дебюти, триумфи и нестихваща слава. Да разгледате новините, да пишете в книгата за посетители. Да видите нейните роли и  да чуете гласа й.
www.veramutafchieva.net    Официалният уебсайт на акад. Вера Мутафчиева
 
В сайта на български и на английски език е представена подробна биография и библиография. Представени са научните трудове на най-изтъкнатата българска изследователка - османист, от 1952 г. и нейното голямо белетристично творчество.
Публикувани са 15 интервюта, излизали през годините в перодичния печат, както и статии за нея от Богдан Богданов, Евелина Келбечева, Генка Маркова, Антонина Желязкова, Цанко Живков, Владимир Янев, Мари Врина-Николов и др.http://www.americaforbulgaria.org/page/home Фондация Америка за България
 

www.ambsofia.esteri.it

Посолство на Италия в България

http://www.ambafrance-bg.org Посолство на Франция в България
 
www.nbulitera.com Електронна книжарница на НБУ
 
www.rigonidiasiago.com Италианската фирма  Ригони де Азиаго
 
www.sofiaphilharmonie.bg Софийска филхармония
 
www.bnt.bg Българска национална телевизия
 
www.capital.bg Вестник Капитал
 
www.dnevnik.bg Вестник Дневник
 
www.programata.bg Програмата
 
www.vickyalmazidu.com Вики Алмазиду
 
www.milcholeviev.net Милчо Левиев
 
www.liternet.bg Литернет - литературният портал
 

www.librev.com Бюлетин "Либерален преглед"

www.selektabg.com Рекламна агенция Селекта
 
http://nbu.bg/webs/clubpsy/ Студентски клуб "Психолог"
 
http://www.magister-bg.com/ "Маджестър България" ООД